Izdvojene novosti Novosti

Upoznajte tehnologiju koja štedi energiju

Želite li u svom domu postići ugodnu toplinu uz princip prirodnog samoodrživog grijanja, a ujedno ostvariti velike uštede energije nudimo vam rješenje. Ono se krije u Elias panelima za infracrveno grijanje.

Konvencionalno grijanje pomoću lož ulja i plina postaje sve skuplje. Infracrveno grijanje inovativna je alternativa „klasičnom“ grijanju i nudi značaje uštede u energiji.

Zašto infracrveno grijanje?

Odlučujuća razlika prema klasičnim grijalicama skriva se u infracrvenom zračenju koje ne grije zrak nego isključivo objekte i tijela u prostoru, kao primjerice zidove i namještaj.

IR

[izvor: http://www.infracrveno.com/kako-funkcionira-ic-grijanje]

Elias paneli za infracrveno grijanje omogućuju da se prostor zagrijava od poda do stropa ravnomjerno, bez kruženja suhog zraka i bez cirkulacije prašine što je idealno za osobe koje pate od alergija i za asmatičare. Potrošnja energije smanjena je do 6% po stupnju Celzija, a ugradnja je jeftina, jednostavna, brza i čista.

Samo infracrveno grijanje može zidove trajno isušiti i održati suhim, jer toplinske zrake, jednako kao kod Sunca ili kod kalijeve peći, prodiru duboko u žbuku, te je zagrijavaju i održavaju suhom. Suhi zidovi ne dozvoljavaju pojavu vlage i plijesni i time troškovi grijanja ostaju trajno niski.

Prednosti ELIAS infracrvenog grijanja

Grijanje pomoću Elias panela koji rade na principu infracrvenog zračenja nadmašuje klasične sustave vrućeg zraka i podnog grijanja u pogledu

  • pružanja ugodne topline
  • rada po principu prirodnog samoodrživog grijanja
  • minimalne potrošnje, velike uštede energije
  • besprijekornog rada bez troškova održavanja
  • čiste, brze i jednostavne montaže
  • sušenja zidova i spriječavanja nastanka plijesni
  • bez cirkulacije prašine
  • atraktivanog dizajna
  • 8 godina garancije
  • 100 % proizvedeno u Austriji

Ugradnja infracrvenog grijanja

Montaža Elias panela je brza i jednostavna. Paneli rade učinkovito, tiho i bez potrebe za održavanjem. Mogu biti montirani na postolja, zidove ili stropove te se koristiti uz napredne metode regulacije temperature u zatvorenim prostorima. Dolaze u tri veličine: mali, srednji ili veliki, težine od 4 do 12 kg i snage od 300 do 1250 W. Više o tehničkim karakteristikama pogledajte ovdje.

Ukoliko vas interesira izgled i način rada Elias panela ili jednostavno želite saznati više, posjetite nas u prostorijama Solektre u Čakovcu na adresi Trg Eugena Kvaternika 9.

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju i veselimo se vašem dolasku.