Izdvojene novosti Novosti

Natječaj za dodjelu sredstava za mjere EnU i OIE u sektoru trgovine i turizma

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je Indikativni godišnji plan Poziva na dostavu prijedloga (PDP) sufinanciranih iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020. za 2018. godinu.

17. siječnja  završen je prvi poziv na natječaj za korištenje obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti u proizvodnim industrijama no aktivnosti se nastavljaju pa je Ministarstvo najavilo otvaranje sličnog natječaja za poduzetnike u uslužnom sektoru koji obavljaju turističku djelatnost i trgovinu (točka 27.).

Kroz natječaj se promiče korištenje obnovljivih izvora energije (sunčane elektrane, solarni kolektori, dizalice topline…) i energetska učinkovitost (obnova ovojnice zgrade, grijanje, hlađenje, LED rasvjeta…).

Iznos potpore u investiciji  iznosi od 100.000,00 kn do 10.000.000,00 po prijavitelju, a sam intenzitet potpore 45-70% za investicijske troškove te 85% za dokumentaciju.

Najavljeni datum otvaranja natječaja je 30. ožujka 2018. godine.

Solektra je izradila projektnu dokumentaciju za prijavu više projekata na natječaj za korištenje obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti u proizvodnim industrijama  tako da Vam možemo ponuditi iste usluge i za navedeni natječaj u trgovini i turizmu kako bi uspješno ostvarili potpore za svoje projekte.