Izdvojene novosti Novosti

Natječaj za dodjelu sredstava za mjere EnU i OIE u višestambenim zgradama i obiteljskim kućama

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je Indikativni godišnji plan Poziva na dostavu prijedloga (PDP) sufinanciranih iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020. za 2018. godinu.

17. siječnja  završen je prvi poziv na natječaj za korištenje obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti u proizvodnim industrijama no aktivnosti se nastavljaju pa je Ministarstvo najavilo otvaranje sličnog natječaja za vlasnike obiteljskih kuća (točka 28.).

Kroz natječaj se promiče korištenje obnovljivih izvora energije (sunčane elektrane, solarni kolektori, dizalice topline…) i energetska učinkovitost (obnova ovojnice zgrade, grijanje, hlađenje, LED rasvjeta…).

Iznos potpore u investiciji  iznosi od 20.000,00 kn do 200.000,00 po prijavitelju, a sam intenzitet potpore 60 %.

Najavljeni datum otvaranja natječaja je 28. prosinca 2018. godine.

Solektra je izradila projektnu dokumentaciju za prijavu više projekata na natječaj za korištenje obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti u proizvodnim industrijama tako da Vam možemo ponuditi iste usluge i za navedeni natječaj za višestambene zgrade i obiteljske kuće kako bi uspješno ostvarili potpore za svoje projekte.